ورزش و فعالیت بدنی مناسب برای کودکان

کودکانی که در دوران خردسالی فعالیت بدنی و ورزشی بیشتری انجام می دهند با احتمال بیشتری در بزرگسالی این فعالیت ها را ادامه می دهند وبالغین فعال تری خواهند شد.  

وقتی کودکان به دوره نوجوانی می رسند معمولا فعالیت بدنی و ورزشی آنها کاهش می یابد و مدت تماشای تلویزیون ، فیلمها و انجام بازیهای کامپیوتری افزایش می یابد. 

عدادی ازعوارض اضافه وزن در کودکان عبارتند از:   

مشکلات عضلانی اسکلتی   دیابت نوع دو   بسته شدن زودرس صفحات رشد.   اعتماد به نفس پایین   

 سازمانهای بهداشت جهانی توصیه می کنند کودکان روزانه حداقل 60 دقیقه فعالیت بدنی متوسط تا شدید  در اکثر روزهای هفته انجام دهند.       

  به خاطر بسپاریم که فعالیت بدنی و ورزشی برای کودکان باید سرگرم کننده و مفرح وجذاب باشد

قبل از بلوغ کودکان باید انواع متنوعی از فعالیتهای بدنی و ورزشی را انجام دهند تا مهارتهای عمومی آنها بهبود یابد؛ همچنین بتوانند علایق ورزشی خود را شناسایی کنند. عضلات در کودکی باید فعال شوند تا در آینده بتوانند کارهای خود را انجام دهند.   

از فعالیت کودکان چاق در آب و هوای گرم خودداری شود زیرا که آنها بیشتر مستعد گرمازدگی هستند. برای پیشگیری باید آب بدن آنها کافی باشد. در طی فعالیت بدنی و ورزشی کودکان معمولا آب کافی نمی نوشند. پس والدین یا مربیان باید حواسشان به نوشیدن کافی آب توسط کودکان باشد.   

(برای کودکان زیر 10 سال توصیه به نوشیدن 150 تا200 سی سی (کمی کمتر از یک لیوان) آب 45 دقیقه قبل و 75 تا 100 سی سی (نصف لیوان) هر 20 دقیقه در طی فعالیت بدنی و ورزشی و بلافاصله پس از اتمام فعالیت شده است.)   

(برای کودکان 10 تا 15 سال توصیه به نوشیدن 300 تا400 سی سی آب 45 دقیقه قبل و 150 تا 200 سی سی هر 20 دقیقه در طی فعالیت بدنی و ورزشی و بلافاصله پس از اتمام فعالیت شده است.)   

هیچ نوشیدنی دیگری نمی تواند جایگزین آب شود.   

اگر فعالیت بیش از 60 دقیقه طول می کشد بهتر است از آب دارای کربوهیدرات و الکترولیت استفاده شود. 

هر گونه فعایت ورزشی اختصاصی وحرفه ای در دوران کودکی ممنوع است.   

قبل از 6 سالگی کودکان نباید فعالیت بدنی و ورزشی را به صورت شرکت در مسابقه انجام دهند. از 6 تا 10 سالگی مهارتهای حرکتی کودکان تکامل می یابد اما هنوز نمی توانند حرکات پیچیده را انجام دهند از این رو باید فقط در سطوح ابتدایی ورزشها شرکت کنند. از 10 تا 12 سالگی به تدریج مهارتهای حرکتی و شناختی هم تکامل می یابد و کودک مفهوم کار تیمی را بهتر درک می کند.   

والدین باید کودکان خود را برای شرکت در فعالیت ورزشی تشویق کنند؛ اما کودک را مجبور به شرکت در مسابقه یا ورزش خاص نکنند.   

کودکان را تشویق کنند تا اهداف واقعی را بشناسند وبا شرافت ورزش کنند بجای اینکه تلاش آنها صرفا در جهت برنده شدن باشد.   

والدین هر گز کودکان را به علت اشتباهی که در بازی کرده اند تنبیه نکنند

کودکان در حین ورزش باید لباس وکفش مناسب بپوشند و از وسایل ایمنی لازم استفاده کنند(مانند کلاه محافظ در زمان دوچرخه سواری)

گرم کردن و نرمشهای انعطاف پذیری بهتر است قبل از فعالیتهای ورزشی انجام شوند

فعالیتهایی مانند وزنه برداری ، بدنسازی در دوران قبل از بلوغ توصیه نمی شود

اما تمرین با وزنه های سبک که برای تقویت مناسب عضلانی بکار می روند اشکالی ندارد

.